Ontwikkeladvies

Door de coronacrisis weet je misschien niet zo goed meer wat je met je loopbaan aan moet. Nu de economie weer langzaam op gang begint te komen is het duidelijk dat we met blijvende veranderingen op de arbeidsmarkt te maken hebben. Dit betekent dat veel werkenden zich aan deze nieuwe realiteit moeten aanpassen en zich moeten voorbereiden op een andere manier van werken of zelfs ander werk. 

Zorg ervoor dat jij deze crisis gebruikt om er beter uit te komen! Het ontwikkeladvies is er om jou daarbij te helpen, want daarmee kan jij ontdekken welk werk bij jou past én wat jouw mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt van nu. Met het ontwikkeladvies geef jezelf de kans om bij je jezelf en je werk en loopbaan stil te staan!

Het ontwikkeladvies is geschikt voor je als je:

 • een (andere) baan nodig hebt en wilt weten wat je mogelijkheden zijn.
 • niet per se een andere baan nodig hebt, maar twijfelt of je huidige baan nog wel bij je past.
 • wilt weten waar je mogelijkheden en kansen liggen voor in de toekomst.

Ik gun je dat je weer in je kracht komt te staan

Dat je niet alleen blijft zitten met je twijfels over jezelf en je werk en maar rondjes blijft draaien in je hoofd. Dat je er weer kunt zijn voor de mensen die je lief zijn. Ik gun je dat je weer van je leven geniet zonder piekeren of twijfels, maar vol geloof, positieve energie en ontspanning. Dat je weer gaat stralen!

Als je veel piekert ontbreekt het je waarschijnlijk aan inzicht in de stappen die in jouw situatie het verschil zullen maken. Je hebt op het gebied van zelfinzicht, zelfkennis en vaardigheden gewoon nog wat te leren. Besef, dat je de vrijheid hebt om je leven in te richten zoals jíj dat wilt, als je die vrijheid maar durft te pakken. Het allerbelangrijkste daarbij is, dat je je onvrede onder ogen durft te zien en het besef tot je door laat dringen dat je er iets aan kunt doen.

Daar is moed voor nodig, want je weet nu wél wat je hebt, ook al voelt dat niet goed. Of daar ook iets goeds voor in de plaats gaat komen, weet je nog niet. Je bent echt niet de enige met dit probleem. Ik ben daar ook geweest en vele anderen met mij. En deze spannende stap hoef je niet in je eentje te nemen. Ik help je daarbij! Als jij je gesteund voelt, kan jij – net als die vele anderen – weer blij worden met jezelf en met je carriere!

Met het ontwikkeladvies krijg je:

 • 4 uur face to face begeleiding.
 • Afname digitale arbeidsmarktscan + een competentie- en beroepeninteressetest.
 • Inzicht in jezelf, jouw mogelijkheden èn onbenut potentieel.
 • 6 maanden onbeperkt toegang tot een zeer uitgebreide opleidingen-, beroepen- en vacaturedatabase.
 • Advies voor de toekomst èn een plan om daar te komen.

Met het ontwikkeladvies geef jezelf de kans om bij jezelf en je werk/loopbaan stil te staan! Dus: wil jij meer inspiratie uit je werk, loopbaan en/of de samenwerking met je collega’s halen? Aarzel dan niet langer en schrijf je nu in!

Mijn doelgroep zijn mensen vanaf MBO werk- en denkniveau, die loopbaanvragen hebben. Het is prima als daarnaast ook andere persoonlijke ontwikkelvraagstukken spelen bijvoorbeeld op het gebied van zelfvertrouwen, persoonlijke presentatie, assertiviteit, niet kunnen kiezen, of meer extern dan intern georiënteerd zijn.

Ontwikkeladvies

550,- incl. btw
 • 4 uur face to face begeleiding.
 • Afname digitale arbeidsmarktscan + een competentie- en beroepeninteressetest.
 • Inzicht in jezelf, jouw mogelijkheden èn onbenut potentieel.
 • 6 maanden onbeperkt toegang tot een zeer uitgebreide opleidingen-, beroepen- en vacaturedatabase.
 • Advies voor de toekomst èn een plan om daar te komen.

Ervaringen van anderen:

Zo gaan we te werk

Wil jij ontdekken welk werk bij jou past én wat jouw mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt van nu? Meld je dan aan via het inschrijfformulier, dan ben jij verzekerd van jouw vier uur persoonlijke begeleiding en alle andere extra's. Ik bel je dan snel om een datum en tijd voor het eerste gesprek met je te plannen.

Nadat ik vanwege de Corona mijn baan was kwijtgeraakt, na 20 jaar op dezelfde locatie te hebben gewerkt, ben ik in een situatie geraakt waarin ik me radeloos en afgedankt voelde. In diezelfde periode liep ook mijn al langdurende relatie ten einde. Toen kwam ik in een situatie terecht waarin ik geen uitweg meer zag. Als ik iemand tref die in een vergelijkbare situatie verkeert, beveel ik Joke van hart aan. Het was voor mij een emotionele reis waar ik veel aan heb gehad.

- Harry, 51 jaar

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Mail me dan op info@werkenergiek.nl!

Het ontwikkeladvies is voor iedereen vanaf 18 jaar met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Of je nu werknemer, werkzoekende, flexwerker, zzp’er of ondernemer bent, je bent van harte welkom.

Het ontwikkeladviestraject bestaat uit een online arbeidsmartkscan + een interesse- en competentietest en 4 uur gesprekstijd met mij als loopbaanadviseur. In dit traject vinden we samen antwoord op de vragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Dit wordt in het perspectief geplaatst van de mogelijkheden op de arbeidsmarkt nu of van jouw huidige werk. Het ontwikkeladviestraject wordt afgesloten met een persoonlijk ontwikkelplan met daarin de acties, die jij op de korte en lange termijn kunt doen om je loopbaan-perspectief en je wendbaarheid op de arbeidsmarkt te verbeteren én om je persoonlijke ontwikkelvraagstukken en beperkingen aan te pakken.

Een arbeidsmarktscan berekent jouw arbeidsmarktpositie: wat is het toekomstperspectief van het werk dat je nu doet op de arbeidsmarkt van nu? Je krijgt een helder rapport met een objectief beeld van jouw kansen èn van de mogelijke alternatieven op de arbeidsmarkt van nu met daarnaast de beste manieren om vacatures te zoeken en te solliciteren.

Samengevat:

 • wat zijn je kansen op de arbeidsmarkt?
 • een vergelijking van je huidige functie met andere beroepen
 • hoe ziet je arbeidsmarktperspectief er de komende 12 maanden uit?
 • wat zijn je belangrijkste kansvergroters?
 • waar vind ik de juiste vacatures?

De interesse- en competentietest slaat een brug tussen jouw individuele profiel en de beroepen-, opleidingen- en vacaturewereld. Wat kan ik? Wat vind ik leuk? Wat wil ik? Welk(e) beroep, opleiding, organisatie of vacature past daar bij?

De opleidingen- beroepen- en vacaturedatabase is een informatiebron met een schat aan informatie over opleidingen, cursussen, beroepen en vacatures voor iedereen die zich wil oriënteren op een beroep, opleiding of de arbeidsmarkt. De informatie is zeer uitgebreid en onderling aan elkaar gelinkt. Zo kun je bijvoorbeeld van iedere opleiding de beroepsmogelijkheden zien en bij ieder beroep zie je de passende opleidingen, cursussen, verwante beroepen en vacatures. Via plaatsnaam of provincie kun je zoeken naar actuele vacatures en je kunt ook vacaturealerts aanmaken. Daarnaast wordt de uitslag van jouw persoonlijke beroepeninteresse- en competentietest direct aan de database gekoppeld en zo direct naar concrete beroepen, opleidingen, mogelijkheden en kansen vertaald. De database wordt dagelijks vernieuwd.

Inhoud database
1.    Beschrijving van 4.470 BEROEPEN
 • Beschrijving van het beroep; bij een groot aantal beroepen is er een filmpje en een interview over het beroep De benodigde competenties
 • De belasting zowel lichamelijk als geestelijk
 • Actuele vacatures.
2.    Beschrijving van 4.400 OPLEIDINGEN vanaf MBO-niveau t.m. Wetenschappelijk opleidingsniveau
 • Omschrijving van de opleiding
 • De studiebelasting
 • De toelatingseisen
 • De scholen waar de opleiding gegeven wordt.
3.    Beschrijving van 75.000 CURSUSSEN
 • Per cursus een omschrijving van de inhoud
 • Informatie over de instelling waar de cursus gegeven wordt.
4.    Toegang tot ALLE VACATURES in Nederland + mogelijkheid voor aanmaken van VACATUREALERTS
 • Zoekmachine voor vacatures; de provider monitort continu meer dan 11.000 bronnen en scant elke dag ruim 2 miljoen advertenties uit diverse bronnen zoals kranten, werkgevers, vacaturesites, werk.nl etc.De database wordt dagelijks ververst.  
 • Zowel landelijk, per regio, als per plaats instelbaar
 • Mogelijkheid om vacaturealerts aan te maken: zo kun je zelf aangeven over welke vacatures je via de mail geïnformeerd wilt worden.