Ontdek hoe jij weer fluitend naar je werk kunt gaan!

‘Hoe word ik weer blij van mijn werk?’ Hoe vaak heb jij jezelf die vraag de afgelopen tijd gesteld? Of is je gevoel over je werk nogal wisselend en schuift je onvrede soms wat meer naar de achtergrond, omdat je het zo gezellig hebt met je collega’s of je zo’n fijne werkgever hebt en goede arbeidsvoorwaarden?

Het piekeren over je werk komt en gaat. Het liefst wil je er niet teveel mee bezig zijn, omdat je je daar heel ongelukkig en onrustig door gaat voelen en je niet weet hoe je het op moet lossen. Je zoekt afleiding in andere dingen… En dan lijkt het soms net of het allemaal wel meevalt. Beeld je jezelf niet wat in?

Hoe lang houd jij het nog vol?

Naar buiten toe lukt het je nu nog om de schone schijn op te houden dat het goed met je gaat, maar thuis ben je door je gepieker steeds vaker onbereikbaar voor je huisgenoten. Hoe lang houd jij dit zo nog vol?

Ik wil je uitnodigen om eens heel eerlijk naar jezelf te kijken. Durf je dat?

Welke van onderstaande punten herken je dan bij jezelf?

 • Je twijfelt of je wel op de goede plek zit.
 • Je hebt het gevoel dat er meer in jou zit dan er nu uitkomt en dat frustreert je.
 • Je doet je werk al zo lang, dat ja,….. eigenlijk wil je weleens wat anders. Maar ja, welke richting is de ‘goede’ richting? En….. durf je dat eigenlijk wel? En; wie zit er nou op jou te wachten?
 • Je ervaart werkdruk en hebt last van stressklachten.
 • Je ziet collega’s komen en gaan. Daardoor twijfel je nog meer. Misschien is het voor jou ook wel tijd om te gaan. Of toch niet? Je piekert veel en dit houdt je soms uit je slaap.
 • Als je thuis bent kun je je werk maar moeilijk loslaten. Daardoor ben je thuis stil en in jezelf gekeerd en krijg je niet altijd mee wat er gezegd wordt. Op andere momenten ben je kribbig en snauw je tegen je de mensen die je lief zijn. Dit is toch helemààl niet wat je wilt!

Ontdek jouw werkgeluk

Ook al voelt het soms zo, je zit nooit vast in je werk. Het is belangrijk dat je dat beseft! Wat jij nodig hebt is een helpende hand. Iemand die samen met jou op een rijtje zet wat je echt graag wilt en waar je kwaliteiten liggen. Met een uitgekiende methode help ik je de stappen te zetten, zodat ook jij weer fluitend naar je werk kunt gaan.

Ik help je de dieper liggende lagen in jezelf te onderzoeken en je innerlijke blokkades op te heffen, zodat jij weer kunt voelen wat er voor jou echt toe doet: jouw passie, jouw verlangens en dat wat jou energie geeft. En… dat je daar dan vervolgens ook voor durft te gaan!

En dat hoeft echt niet altijd tot een loopbaanswitch te leiden. Je kunt je huidige werk ook mooier maken door te sleutelen aan de baan die je hebt en daarin slimme impactvolle keuzes te maken. Bijvoorbeeld door aanpassingen in je taken, je relaties met je collega’s en/of leidinggevende, de context waarin je werkt of de beelden die je over je eigen werkt hebt en de betekenis daarvan.

Uiteraard help ik je daarbij!

Met loopbaancoaching ontdek je:

 • Wie jij bent, wat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn en wat jou in je werk gelukkig maakt, maar ook waar jij op leegloopt.
 • Jouw wensen en verlangens voor de toekomst.
 • Welk loopbaan- of carrièrepad voor jou de juiste is.

Resultaat:

 • Je weet welke bouwstenen voor jou in je toekomstige werk moeten zitten, om daar weer plezier in te krijgen. Je hebt deze bouwstenen in je eigen zoekprofiel samengevat, inclusief een actieplan richting arbeidsmarkt.
 • Je weet wie je bent, waar je naar toe wilt en je vertrouwt daarbij op je eigen kracht. Je stelt daarbij de mening van anderen nog steeds op prijs, maar je laat je er niet meer door bepalen!
 • Je zit beter in je vel en ervaart meer ontspanning, balans, rust en meer tevredenheid in jezelf.
 • Doordat jij beter in je vel zit, ben je je een leuker mens voor jezelf en voor de mensen die je lief zijn!

Dus pak je regie en zet NU de 1e stap naar méér werkgeluk!

Loopbaancoaching

Prijs op aanvraag
 • Uitgekiende stap voor stap methode
 • Jouw specifieke loopbaanvragen beantwoord
 • Weg met de twijfels, onrust en frustraties
 • Zoekprofiel èn actieplan arbeidsmarkt

Ervaringen van anderen:

Zo gaan we te werk

Bij loopbaanoriëntatie gaat het om jou: Wie ben je? Wat kan je? Waar wil je naartoe?

Samen kiezen we het pakket dat het beste bij jouw loopbaandoel aansluit, inclusief het aantal face-to-face gesprekken (of video- /telefoongesprekken - als je dat liever wilt of voor jou handiger is), de bij jouw loopbaanvraag passende huiswerkopdrachten, aangevuld met de eventuele inzet van specifieke testen/analyses. We doen dat wat nodig is om jouw loopbaandoel te bereiken.

"Ik kan iedereen aanraden om een traject bij Joke te gaan volgen. Zij is een zéér ervaren loopbaanprofessional, een mensenmens, sympathiek, positief en ze brengt het e.e.a. met veel humor en daardoor ga je met plezier naar haar toe."

- Margot, 53 jaar

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Mail me dan op info@werkenergiek.nl!

Een coach helpt je om je ambities in je loopbaan te realiseren. Dat is een positieve insteek: je wilt jezelf verbeteren, want je wilt een volgende stap in je loopbaan maken. Toch stappen veel mensen naar een coach met een ‘probleem’. Dat ‘probleem’ kan bijvoorbeeld zijn dat je de werkdruk niet aankunt of geen grenzen kunt stellen of omdat je continu in de clinch ligt met je manager of je collega’s. Een goede coach helpt je zo’n probleem in een leerdoel om te zetten. Zo zijn er momenteel bijvoorbeeld veel jonge, maar ook steeds vaker oudere medewerkers, die telkens van tijdelijk contract naar tijdelijk contract gaan. Een tijdelijk contract heeft een einddatum. Ook lig je er bij reorganisaties vaak als eerste uit. Veel mensen vinden het moeilijk om met die onzekerheid om te gaan. Een coach kan je in zo’n geval helpen jouw waarde voor de arbeidsmarkt te ontdekken, zodat je onmisbaar wordt. Een leerdoel is dan, dat je op jezelf leert vertrouwen en niet afhankelijk wordt van de grillen van jouw werkgever. En als je dan toch weg moet, dat je dan niet denkt dat dat komt omdat je waardeloos bent, maar dat je met vertrouwen de toekomst tegemoet kunt zien. De je erop vertrouwt dat jouw uniekheid ergens anders wél waarde heeft.

Soms werken bedrijven met een vaste interne coach of met een vast extern coachingsbedrijf. Misschien is dat bij de organisatie waar jij werkt ook wel het geval. Maar als jij dat niet ziet zitten of als jij zelf je coach wilt uitkiezen, dan is er vaak heel veel mogelijk. Als je bij een coach zit, omdat je door je baas gestuurd bent en je hier niet achterstaat of niet achter de leerdoelen staat, dan zit je daar uit beleefdheid en zal het coachtraject weinig effect hebben. Het is belangrijk dat jij vertrouwen hebt in je coach. Ga daarom in gesprek met je baas om hem/haar duidelijk te maken waarom je je eigen coach wilt kiezen. Daarnaast blijkt uit onderzoek van Erik de Haan – Hoogleraar organisatieontwikkeling en coaching – dat de ‘klik’ de allerbelangrijkste voorspeller voor effectieve coaching is. Dit komt omdat je als je geen goed gevoel en geen vertrouwen in je coach hebt, je automatisch ook minder van hem of haar aanneemt. En voor alle duidelijkheid: voor ‘de klik’ hoeven de coach en jij qua persoonlijkheid nìet op elkaar te lijken!. Veel belangrijker is dat jullie elkaar mogen en vertrouwen. En dat jullie goede afspraken met elkaar kunnen maken over het traject en het door jou beoogde effect. Uiteraard is het daarnaast belangrijk dat je coach over voldoende deskundigheid beschikt (door opleiding en werkervaring) en volgens een bepaalde ethische gedragscode werkt.

Allereerst plan je een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek bij mij in. Tijdens dit oriëntatiegesprek bespreken we jouw huidige situatie en jouw doelen en behoeftes. Als ik denk dat ik je kan helpen, zal ik de opties voor een verder coachtraject met je bespreken. Gemiddeld heeft een coachtraject rond de 6-10 coachsessies. Een coachgesprek zal ongeveer 1 tot 1,5 uur duren en zal een keer per 2-3 weken plaatsvinden. Maar dit kan per persoon en doel erg verschillen. Je kunt jouw eigen wensen in het oriëntatiegesprek bij mij aangeven. Naast de coachsessies, kan ik je vragen om thuis een vragenlijst in te vullen of te oefenen met concrete en praktische opdrachten. Deze opdrachten worden altijd in overleg met jou bepaald, zodat deze goed bij jouw wensen en doelen aansluiten.

Ik weet uit eigen ervaring hoe spannend het is om in jezelf te investeren. Om het echt serieus te nemen en om er echt voor te gaan. Natuurlijk kan je allerlei gratis testjes en oefeningen op internet vinden en boeken lezen over jouw thema. Dat helpt natuurlijk. Maar meestal red je het daar niet mee. De verwarring die deze ongestructureerde (gratis) info je oplevert kan ervoor zorgen dat je je overweldigd voelt en verward raakt. Je doet een beetje van alles wat zonder de garantie dat je de juiste stappen zet. Ook is het best lastig om je eigen blinde vlekken te zien. Zonde! Jij verdient persoonlijke aandacht. Jij verdient het om gezien en gehoord te worden met je verhaal. En dat er iemand is die naast je staat en je helpt. Investeren is altijd spannend. Is een investering in jezelf of en je loopbaan een overbodige luxe? Ik stel mezelf altijd drie vragen, als ik voor dit soort keuzes sta: 1. Wat kost het programma? 2. Wat levert het op? 3. Wat kost het me als ik doorga zoals ik nu bezig ben?

Besef dat je met het doen van zo’n investering je niet alleen maar iets (geld) ‘kwijt’ bent. Je krijgt er ook iets voor terug! Hoe zou het voor je zijn als je het gevoel van stress, onvrede, onrust en ontevredenheid kunt keren? Hoe zou het voor je zijn om jezelf weer krachtig en sterk te voelen? Hoe zou het voor je zijn om weer iemand te zijn die weet wat hij/zij nodig heeft en wat hem/haar te doen staat om het tij te keren? Gun jezelf deze nieuwe inzichten! Ontdek wat jij nodig hebt om de balans te herstellen. Hoe jij het gevoel van wanhoop of lijdzaam ondergaan kunt keren. Het is een investering in jezelf, in jouw toekomst! Je staat zelf weer aan het stuur!

Dat kan zeker! Als je het aanvraagformulier invult, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.

Ben je op dit moment heel erg druk? Loopt je hoofd al over en ligt er elke dag heel veel werk op je te wachten? Heb je een volle mailbox met berichtjes die je nog moet afwerken? Is het al een uitdaging om de privé- werk balans een beetje in evenwicht te houden? En dan zou je ook nog een coachingstraject aangaan?
Heel eerlijk, als dit door je hoofd gaat maak je eigenlijk geen keuze. Je laat de omstandigheden bepalen of er ruimte voor een coachingstraject is. Weet dat er àltijd omstandigheden en redenen zullen zijn, waarom NU niet het moment is om het aan te pakken. Redenen die je als excuus kunt gebruiken.
Besef dan, zolang je dat blijft doen, dat het op je werk en in je leven zal blijven zoals het nù is. Wil je op de automatische piloot blijven doorgaan? Blijf je je frustratie en moedeloosheid wegduwen? Blijf je jezelf op de tweede of misschien wel de laatste plaats zetten? Blijf je op hetzelfde level hangen? Of wil je loskomen van deze situatie?

Stel jezelf eens deze vraag: “Hoe kan ik mezelf 100% verantwoordelijk maken voor mijn werk- en levensgeluk?” Hoe zou het voor je zijn als je deze periode van drukte en stress voorgoed achter je kon laten? Coaching is een investering in jezelf. In jouw toekomst. Je leert hoe je weer in je kracht kunt staan. Hoe je weer tijd kunt maken voor dingen die er voor jou toe doen en die jou energie opleveren. Gun jezelf deze inzichten! Gun jezelf het gevoel dat je weer zelf aan het stuur van je leven staat, in plaats van dat de dingen je overkomen. Zeker als je het gevoel hebt door de waan van de dag geleefd te worden of als je het gevoel hebt dat je de grip verliest. Met een coachtraject geef jij jezelf precies wat nodig hebt om de rust en je energie weer terug te vinden. Bij voorkeur voordat het je opbreekt.

Mogelijk loopt je hoofd al over en barst je takenpakket uit z’n voegen en het is jou veel te snel weer maandagochtend. En dan zou je ook nog een coachingstraject aangaan? Het antwoord is ja, zeker als je geleefd wordt en de grip verliest. Een coach geeft je precies wat nodig is voor meer rust en energie. Bij voorkeur voordat het je opbreekt.

In sommige organisaties krijgen nieuwe medewerkers inderdaad een ‘coach’ aangewezen. Meestal is dat een ervaren medewerker die zijn/haar ervaring aan je overbrengt. Maar eigenlijk is dat een mentor. Een mentor richt zich veel meer op vakexpertise, inhoud en taken in plaats van op je hele loopbaan of jouw welzijn als mens, zoals een coach en loopbaancoach dat wel doen.