Loopbaancoaching

Ontdek hoe jij weer fluitend naar je werk kunt gaan!

'Hoe word ik weer blij van mijn werk?'

Hoe vaak heb jij jezelf die vraag de afgelopen tijd gesteld?

Of is je gevoel over je werk nogal wisselend en schuift je onvrede soms wat meer naar de achtergrond, omdat je het zo gezellig hebt met je collega’s of je zo’n fijne werkgever hebt en goede arbeidsvoorwaarden?

Het piekeren over je werk komt en gaat. Het liefst wil je er niet teveel mee bezig zijn, omdat je je daar heel ongelukkig en onrustig door gaat voelen en je niet weet hoe je het op moet lossen. Je zoekt afleiding in andere dingen..... En dan lijkt het soms net of het allemaal wel meevalt. Beeld je jezelf niet wat in?

Naar buiten toe lukt het je nu nog om de schone schijn op te houden dat het goed met je gaat, maar thuis ben je door je gepieker steeds vaker onbereikbaar voor je huisgenoten. Hoe lang houd jij dit zo nog vol?

Ik wil je uitnodigen om eens heel eerlijk naar jezelf te kijken. Durf je dat?
Welke van onderstaande punten herken je dan bij jezelf?

 • Je twijfelt of je wel op de goede plek zit.
 • Je hebt het gevoel dat er meer in jou zit dan er nu uitkomt en dat frustreert je.
 • Je doet je werk al zo lang, dat ja,..... eigenlijk wil je weleens wat anders. Maar ja, welke richting is de 'goede' richting? En..... durf je dat eigenlijk wel? En; wie zit er nou op jou te wachten?
 • Je ervaart werkdruk en hebt last van stressklachten.
 • Je ziet collega's komen en gaan. Daardoor twijfel je nog meer. Misschien is het voor jou ook wel tijd om te gaan. Of toch niet? Je piekert veel en dit houdt je soms uit je slaap.
 • Als je thuis bent kun je je werk maar moeilijk loslaten. Daardoor ben je thuis stil en in jezelf gekeerd en krijg je niet altijd mee wat er gezegd wordt. Op andere momenten ben je kribbig en snauw je tegen je de mensen die je lief zijn. Dit is toch helemààl niet wat je wilt!
Naar de oplossing Nu inschrijven

Ontdek jouw werkgeluk

Ook al voelt het soms zo, je zit nooit vast in je werk. Het is belangrijk dat je dat beseft! Wat jij nodig hebt is een helpende hand. Iemand die samen met jou op een rijtje zet wat je echt graag wilt en waar je kwaliteiten liggen.
Met een uitgekiende methode help ik je de stappen te zetten, zodat ook jij weer fluitend naar je werk kunt gaan.

Ik help je de dieper liggende lagen in jezelf te onderzoeken en je innerlijke blokkades op te heffen, zodat jij weer kunt voelen wat er voor jou echt toe doet: jouw passie, jouw verlangens en dat wat jou energie geeft. En… dat je daar dan vervolgens ook voor durft te gaan!

En dat hoeft echt niet altijd tot een loopbaanswitch te leiden. Je kunt je huidige werk ook mooier maken door te sleutelen aan de baan die je hebt en daarin slimme impactvolle keuzes te maken. Bijvoorbeeld door aanpassingen in je taken, je relaties met je collega's en/of leidinggevende, de context waarin je werkt of de beelden die je over je eigen werkt hebt en de betekenis daarvan.

Uiteraard help ik je daarbij!

Met loopbaanoriëntatie ontdek je:

 • Wie jij bent, wat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn en wat jou in je werk gelukkig maakt, maar ook waar jij op leegloopt.
 • Jouw wensen en verlangens voor de toekomst.
 • Welk loopbaan- of carrièrepad voor jou de juiste is.

Resultaat:

 • Je weet welke bouwstenen voor jou in je toekomstige werk moeten zitten, om daar weer plezier in te krijgen. Je hebt deze bouwstenen in je eigen zoekprofiel samengevat, inclusief een actieplan richting arbeidsmarkt.
 • Je weet wie je bent, waar je naar toe wilt en je vertrouwt daarbij op je eigen kracht. Je stelt daarbij de mening van anderen nog steeds op prijs, maar je laat je er niet meer door bepalen!
 • Je zit beter in je vel en ervaart meer ontspanning, balans, rust en meer tevredenheid in jezelf.
 • Doordat jij beter in je vel zit, ben je je een leuker mens voor jezelf en voor de mensen die je lief zijn!
 • Dus pak je regie en zet NU de 1e stap naar méér werkgeluk!

Meer over de werkwijze Nu inschrijven

Zo gaan we te werk

Bij loopbaanoriëntatie gaat het om jou:

 • Wie ben je?
 • Wat kan je?
 • Waar wil je naartoe?

Samen kiezen we het pakket dat het beste bij jouw loopbaandoel aansluit, inclusief het aantal face-to-face gesprekken (of video- /telefoongesprekken - als je dat liever wilt of voor jou handiger is), de bij jouw loopbaanvraag passende huiswerkopdrachten, aangevuld met de eventuele inzet van specifieke testen/analyses. We doen dat wat nodig is om jouw loopbaandoel te bereiken.

Veelgestelde vragen Nu inschrijven

1. Wat heb ik aan een loopbaancoach?

Een coach helpt je om je ambities in je loopbaan te realiseren. Dat is een positieve insteek: je wilt jezelf verbeteren, want je wilt een volgende stap in je loopbaan maken. Toch stappen veel mensen naar een coach met een 'probleem'. Dat 'probleem' kan bijvoorbeeld zijn dat je de werkdruk niet aankunt of geen grenzen kunt stellen of omdat je continu in de clinch ligt met je manager of je collega’s. Een goede coach helpt je zo'n probleem in een leerdoel om te zetten. Zo zijn er momenteel bijvoorbeeld veel jonge, maar ook steeds vaker oudere medewerkers, die telkens van tijdelijk contract naar tijdelijk contract gaan. Een tijdelijk contract heeft een einddatum. Ook lig je er bij reorganisaties vaak als eerste uit. Veel mensen vinden het moeilijk om met die onzekerheid om te gaan. Een coach kan je in zo'n geval helpen jouw waarde voor de arbeidsmarkt te ontdekken, zodat je onmisbaar wordt. Een leerdoel is dan, dat je op jezelf leert vertrouwen en niet afhankelijk wordt van de grillen van jouw werkgever. En als je dan toch weg moet, dat je dan niet denkt dat dat komt omdat je waardeloos bent, maar dat je met vertrouwen de toekomst tegemoet kunt zien. De je erop vertrouwt dat jouw uniekheid ergens anders wél waarde heeft.

2. Mijn baas wijst een coach voor mij aan. Wat nu?

Soms werken bedrijven met een vaste interne coach of met een vast extern coachingsbedrijf. Misschien is dat bij de organisatie waar jij werkt ook wel het geval. Maar als jij dat niet ziet zitten of als jij zelf je coach wilt uitkiezen, dan is er vaak heel veel mogelijk. Als je bij een coach zit, omdat je door je baas gestuurd bent en je hier niet achterstaat of niet achter de leerdoelen staat, dan zit je daar uit beleefdheid en zal het coachtraject weinig effect hebben. Het is belangrijk dat jij vertrouwen hebt in je coach. Ga daarom in gesprek met je baas om hem/haar duidelijk te maken waarom je je eigen coach wilt kiezen. Daarnaast blijkt uit onderzoek van Erik de Haan - Hoogleraar organisatieontwikkeling en coaching - dat de ‘klik’ de allerbelangrijkste voorspeller voor effectieve coaching is. Dit komt omdat je als je geen goed gevoel en geen vertrouwen in je coach hebt, je automatisch ook minder van hem of haar aanneemt. En voor alle duidelijkheid: voor ‘de klik’ hoeven de coach en jij qua persoonlijkheid nìet op elkaar te lijken!. Veel belangrijker is dat jullie elkaar mogen en vertrouwen. En dat jullie goede afspraken met elkaar kunnen maken over het traject en het door jou beoogde effect. Uiteraard is het daarnaast belangrijk dat je coach over voldoende deskundigheid beschikt (door opleiding en werkervaring) en volgens een bepaalde ethische gedragscode werkt.

3. Hoe ziet een coachtraject eruit?

Allereerst plan je een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek bij mij in. Tijdens dit oriëntatiegesprek bespreken we jouw huidige situatie en jouw doelen en behoeftes. Als ik denk dat ik je kan helpen, zal ik de opties voor een verder coachtraject met je bespreken. Gemiddeld heeft een coachtraject rond de 6-10 coachsessies. Een coachgesprek zal ongeveer 1 tot 1,5 uur duren en zal een keer per 2-3 weken plaatsvinden. Maar dit kan per persoon en doel erg verschillen. Je kunt jouw eigen wensen in het oriëntatiegesprek bij mij aangeven. Naast de coachsessies, kan ik je vragen om thuis een vragenlijst in te vullen of te oefenen met concrete en praktische opdrachten. Deze opdrachten worden altijd in overleg met jou bepaald, zodat deze goed bij jouw wensen en doelen aansluiten.

4. Ik vind het spannend om deze investering te doen / de investering is te groot

Ik weet uit eigen ervaring hoe spannend het is om in jezelf te investeren. Om het echt serieus te nemen en om er echt voor te gaan. Natuurlijk kan je allerlei gratis testjes en oefeningen op internet vinden en boeken lezen over jouw thema. Dat helpt natuurlijk. Maar meestal red je het daar niet mee. De verwarring die deze ongestructureerde (gratis) info je oplevert kan ervoor zorgen dat je je overweldigd voelt en verward raakt. Je doet een beetje van alles wat zonder de garantie dat je de juiste stappen zet. Ook is het best lastig om je eigen blinde vlekken te zien. Zonde! Jij verdient persoonlijke aandacht. Jij verdient het om gezien en gehoord te worden met je verhaal. En dat er iemand is die naast je staat en je helpt. Investeren is altijd spannend. Is een investering in jezelf of en je loopbaan een overbodige luxe? Ik stel mezelf altijd drie vragen, als ik voor dit soort keuzes sta: 1. Wat kost het programma? 2. Wat levert het op? 3. Wat kost het me als ik doorga zoals ik nu bezig ben?

Besef dat je met het doen van zo’n investering je niet alleen maar iets (geld) ‘kwijt’ bent. Je krijgt er ook iets voor terug! Hoe zou het voor je zijn als je het gevoel van stress, onvrede, onrust en ontevredenheid kunt keren? Hoe zou het voor je zijn om jezelf weer krachtig en sterk te voelen? Hoe zou het voor je zijn om weer iemand te zijn die weet wat hij/zij nodig heeft en wat hem/haar te doen staat om het tij te keren? Gun jezelf deze nieuwe inzichten! Ontdek wat jij nodig hebt om de balans te herstellen. Hoe jij het gevoel van wanhoop of lijdzaam ondergaan kunt keren. Het is een investering in jezelf, in jouw toekomst! Je staat zelf weer aan het stuur!

5. Ik ben een werkgever en wil graag voor mijn medewerkers coaching bij Werk Energiek! aanvragen. Kan dat?

Dat kan zeker! Als je het aanvraagformulier invult, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.

6. Het klinkt geweldig, maar mijn werk kost mij nu al zoveel energie. Ik heb hier op dit moment geen tijd of energie voor.

Ben je op dit moment heel erg druk? Loopt je hoofd al over en ligt er elke dag heel veel werk op je te wachten? Heb je een volle mailbox met berichtjes die je nog moet afwerken? Is het al een uitdaging om de privé- werk balans een beetje in evenwicht te houden? En dan zou je ook nog een coachingstraject aangaan?
Heel eerlijk, als dit door je hoofd gaat maak je eigenlijk geen keuze. Je laat de omstandigheden bepalen of er ruimte voor een coachingstraject is. Weet dat er àltijd omstandigheden en redenen zullen zijn, waarom NU niet het moment is om het aan te pakken. Redenen die je als excuus kunt gebruiken.
Besef dan, zolang je dat blijft doen, dat het op je werk en in je leven zal blijven zoals het nù is. Wil je op de automatische piloot blijven doorgaan? Blijf je je frustratie en moedeloosheid wegduwen? Blijf je jezelf op de tweede of misschien wel de laatste plaats zetten? Blijf je op hetzelfde level hangen? Of wil je loskomen van deze situatie?

Stel jezelf eens deze vraag: “Hoe kan ik mezelf 100% verantwoordelijk maken voor mijn werk- en levensgeluk?” Hoe zou het voor je zijn als je deze periode van drukte en stress voorgoed achter je kon laten? Coaching is een investering in jezelf. In jouw toekomst. Je leert hoe je weer in je kracht kunt staan. Hoe je weer tijd kunt maken voor dingen die er voor jou toe doen en die jou energie opleveren. Gun jezelf deze inzichten! Gun jezelf het gevoel dat je weer zelf aan het stuur van je leven staat, in plaats van dat de dingen je overkomen. Zeker als je het gevoel hebt door de waan van de dag geleefd te worden of als je het gevoel hebt dat je de grip verliest. Met een coachtraject geef jij jezelf precies wat nodig hebt om de rust en je energie weer terug te vinden. Bij voorkeur voordat het je opbreekt.

7. Mijn werk kost mij al zoveel energie en dan zou ik ook nog een coachingstraject aangaan?

Mogelijk loopt je hoofd al over en barst je takenpakket uit z’n voegen en het is jou veel te snel weer maandagochtend. En dan zou je ook nog een coachingstraject aangaan? Het antwoord is ja, zeker als je geleefd wordt en de grip verliest. Een coach geeft je precies wat nodig is voor meer rust en energie. Bij voorkeur voordat het je opbreekt.

8. Zo'n coach, die heb ik toch al?

In sommige organisaties krijgen nieuwe medewerkers inderdaad een 'coach' aangewezen. Meestal is dat een ervaren medewerker die zijn/haar ervaring aan je overbrengt. Maar eigenlijk is dat een mentor. Een mentor richt zich veel meer op vakexpertise, inhoud en taken in plaats van op je hele loopbaan of jouw welzijn als mens, zoals een coach en loopbaancoach dat wel doen.

Lees de ervaringen Nu inschrijven

Loopbaancoaching ervaringen

Voordat ik bij Joke kwam, had ik het gevoel dat ik op mijn werk op een ‘zinkend schip’ zat en dat kostte mij veel negatieve energie. Toen ik met mijn loopbaantraject begon, kwam ik meteen al beter in mijn vel te zitten ook al deed ik nog steeds hetzelfde werk bij dezelfde werkgever, het voelde tóch anders. Ik had voor mijn gevoel een soort van reddingsboot voor mezelf uitgegooid en dat gaf meteen al meer ruimte! Verder vond ik het een goed op maat gemaakt traject, zeker geen standaardverhaal. In mijn geval begonnen we met het biografiegesprek. Dat vond ik heel positief, want daardoor kon ik beter begrijpen waar het weg kwam, waar ik steeds in mijn werk en leven tegenaan liep en hoe ik in elkaar zit. Ook deed ik een Discoveranalyse. Ik heb vaker een standaard ‘beroepskeuzetest’ gedaan vanuit school, maar deze vond ik meer oppervlakkig en plat. De Discoveranalyse vond ik veel diepgaander. Hierdoor kreeg ik veel nieuwe inzichten, die ik bij het maken van mijn nieuwe keuzes heel goed kon gebruiken. De opbouw en volgorde van alle opdrachten vond ik goed. Eerst ga je dingen onderzoeken en die verwerk je later weer in je zoekprofiel. Ik zal mijn zoekprofiel vast nog wel een paar keer bekijken. Waar ik vooral heel erg positief over ben is de begeleiding. Joke is erg kundig en heeft veel inzichten en kan ook heel goed uitleggen. Ze weet waar ze het over heeft en hoe ze je moet ondersteunen. Er was een open sfeer en ik kon alles bespreken. Ik voelde me serieus genomen en gesteund. Ook kon ik altijd vragen stellen en ik kreeg alle hulp die nodig was. Ik kan Joke bij iedereen aanraden! Ook al haal je nog steeds wél voldoening uit je werk, Joke kan je ook veel andere dingen bijbrengen die heel interessant zijn! Bijvoorbeeld je verdiepen in je eigen drijfveren kan heel helpend zijn voor jezelf. Mocht je nog twijfelen, dat is jammer en zonde van je energie. Ik zeg: ‘gewoon doen!!’

Lees meer over de ervaring van Iris Iris, 23 jaar

Ik voelde mij niet meer uitgedaagd in mijn werk en had het gevoel dat daar ik elke keer hetzelfde kunstje moest doen. Ook had ik last van de manier van omgaan met elkaar daar. Dit voelde voor mij op een gegeven moment zo slecht, dat ik ontslag heb genomen. Toen ik bij Joke kwam, had ik dus geen werk en inkomen meer, maar ook geen uitkering en wèl een vrouw en dochtertje waar ik mij verantwoordelijk voor voelde. Dat zette het traject met Joke qua tijd wel onder druk.

Sowieso voelde de keuze voor een traject met Joke best spannend voor mij, omdat ik wist dat het daar ook over mijn gevoelens en emoties zou gaan. Dat voelde voor mij als een sprong in het diepe, een moeilijke keuze, maar van binnen voelde ik dat ik dit moest doen, dus ben ik er toch voor gegaan! En dat heeft mij veel gebracht!

Ik heb o.a. de Discover potentieelanalyse gedaan en moest ook feedback vragen bij anderen, wat ik heel spannend, maar ook heel leuk vond om te doen. Ook moest ik bv. mijn successen op een rij zetten. Alle conclusies kon ik daarna kwijt in mijn persoonlijke zoekprofiel. Dat vond ik heel overzichtelijk. Ik heb veel zelfinzicht gekregen en ben mij bewust geworden van wat ik kan en waar ik mijn motivatie uithaal. Vooraf voelde ik mij hulpeloos, maar gaandeweg ontdekte ik dat ik veel meer in mijn buffer had, dan waarvan ik mijzelf bewust was. Ik heb beter inzicht gekregen in wat echt bij mij past en heb ook breder leren kijken en zoeken. Ook het onderdeel netwerken vond ik heel goed.

Het mooiste aan Joke vind ik dat ze goed begrijpt wat er bij mij speelde en dat ook onthoudt. Ze stelt goede vragen, waardoor ik goed aan het denken werd gezet. Als ik het traject bij Joke niet gedaan had, dan had het bij mij zo een burn-out of depressie kunnen worden en dat heb ik met dit traject voorkomen.

Momenteel werk ik met heel veel plezier als controller bij de afdeling sportparticipatie NOC*NSF en ik denk nog heel vaak bij mezelf: ‘als ik dit traject niet had gedaan, dat zou ik niet geweest zijn waar ik nu ben’. Ik ben trots op mezelf dat ik de stap gezet heb en ‘ja’ heb gezegd tegen het traject bij Joke.

Dus: mocht jij in een vergelijkbaar schuitje zitten als ik, dan kan ik je een traject bij Joke echt aanraden!

Lees meer over de ervaring van Wilmer, controller Wilmer, controller, 34 jaar

Ik kwam bij Joke om te onderzoeken welke opleiding bij mij past.
Door de huiswerkopdrachten en een talentenanalyse kreeg ik inzicht en zekerheid over waar ik wel en niet goed in was.
Normaal gesproken verveel ik mij best wel snel en ben ik ook snel afgeleid, maar de gesprekken met Joke vond ik totaal niet saai; ik vond ze zelfs heel leuk met af en toe een grapje tussendoor. Het waren gesprekken die mij raakten.
Joke heeft een luisterend oor en geeft structuur en overzicht. Ik voelde mij veilig en gesteund. Ik ben ik erachter gekomen dat ik belangrijke keuzemomenten in mijn leven vooral door mijn ouders heb laten bepalen. Ik denk nu zelf veel beter na over wat ik voel en wil en als ik het nog niet duidelijk genoeg krijg, dan deel ik met andere mensen wat mij bezighoudt. En dat helpt om het duidelijk voor mijzelf te krijgen.
Door het traject met Joke heb ik mijn angsten overwonnen, ik ben minder eigenwijs en ik weet beter wat ik wel en niet kan.

Dus als jij het gevoel hebt dat je helemaal vastloopt, steek dan niet je kop in het zand, maar laat je helpen door Joke!

Lees meer over de ervaring van Kimberley Kimberley, 22 jaar

Op mijn werk zat ik niet goed in mijn vel. Ik had er moeite mee om voor mijzelf op te komen en om mijn grenzen aan te geven. Ook deed ik mijn werk al zo lang,….. dat ja, eigenlijk wilde ik weleens wat anders. Maar ja, welke richting is de “goede” richting? En,…… durf ik dat eigenlijk wel? Voor mij was het één grote brei. Ik voelde heel sterk van binnen, dat als ik hier niets aan zou doen, ik weleens ik weleens een burn-out kon krijgen of depressief kon worden. Bij de kennismaking met Joke voelde ik me meteen op m’n gemak en kon ik dat luik van stress en spanning eindelijk opengooien! Alles vrijlaten aan een nieuw iemand met een frisse blik, wat een opluchting was dat! Nu zijn we een jaar verder en zit ik heel anders in mijn vel. Ik weet nu waar ik voor wil gaan en ik sta ook veel bewuster stil bij hoe iets voor mij voelt. Eerst voelde ik een soort rem in mijzelf, een blokkade, waardoor ik niet verder kon, maar die rem is helemaal weg! Ik heb veel meer zelfvertrouwen en ben nu allerlei functies aan het ontdekken en onderzoeken. Ik ga gesprekken aan met mensen die ik totaal niet ken. Dat voelt héél goed! En………… smaakt naar meer!

Lees meer over de ervaring van Sanne Sanne, 33 jaar
Nu inschrijven

Ja, ik wil meer werkgeluk en wil graag meer informatie over loopbaanoriëntatie! Bel mij voor het plannen van een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.