Persoonlijke Coaching

Ontdek hoe jij je drempels overwint en het beste uit jezelf haalt!

'Hoe kan ik dit in vredesnaam toch anders doen?' 

Is dit een vraag die jij jezelf regelmatig stelt?

Vaak doe je de dingen zoals je ze doet zonder erbij stil te staan, maar soms loop je vast. Hoe je het tot nu toe deed, lijkt ineens niet meer te werken. Of misschien werkte het al langere tijd niet meer, maar stak jij je kop in het zand.....

Wel merk je dat het je steeds meer tijd kost om je accu op te laden. En dat je dat ook steeds minder goed lukt. Hij lijkt ook steeds sneller leeg te lopen. Elke dag een beetje meer. Van alles dat je niet weet, weet je één ding wel zeker: dit voelt NIET GOED!

Voordat je verder leest, ben ik benieuwd welke van onderstaande punten je bij jezelf herkent:

 • Je voelt je onzeker en twijfelt en piekert veel over hoe je dingen op je werk hebt aangepakt. Heb je dat nou wel goed gedaan? Je hoofd maakt overuren, dodelijk vermoeiend is dat. Maar het stoppen van dat gepieker lukt niet. Je komt niet tot een oplossing.
 • Je durft je grenzen niet aan te geven. Daardoor raakt je je bordje met taken overvol. Hoe krijg je dat toch allemaal klaar? Je wordt er wanhopig van!
 • Je streeft altijd naar meer en beter. Je legt de lat voor jezelf hoog en wilt het liefst geen fouten maken. Als je een fout maakt, baal je van jezelf. Beschamend vind je dat! Je voelt dat het je uitput, maar je hebt geen idee hoe je het anders kunt doen.
 • Het lukt je steeds moeilijker om aan de psychische eisen van je werk te voldoen. Je doet er alles aan om te voorkomen dat je collega’s aan je merken dat je op je tenen loopt. Stoer sla je je elke dag weer door je werkdag heen. Maar eigenlijk kan je wel janken…
 • Omdat je werk nooit ophoudt, is ontspannen na werktijd steeds moeilijker voor je. Het lukt je vaker niet dan wel.
 • Je werkt heel hard en ook werk je regelmatig langer door. Daardoor verwaarloos je steeds vaker je gezins- en sociale activiteiten op het thuisfront.

Zeg jij ‘ja’ op één of meerdere van deze vragen?

Het is belangrijk dat je beseft dat al die stress ervoor zorgt dat je moeilijker kunt ontspannen, waardoor je meer prikkelbaar wordt en een minder leuk mens voor je  collega's op je werk en je geliefden thuis zult zijn. Hoe langer dit duurt, hoe meer uitgeput en meer uit balans je zult raken.

Misschien vind je het wel normaal om zo vaak zoveel stress te ervaren. Maar, ..... stel je nu eens voor dat dit ook anders kan! Wat zou het voor je betekenen, als …..

 • je minder streng voor jezelf kon zijn en je jezelf niet zo zou veroordelen als je een fout maakt
 • je minder zou piekeren en aan jezelf zou twijfelen
 • je makkelijker en duidelijker je grenzen zou kunnen en durven aangeven
 • je beter met werkdruk en de verwachtingen van anderen zou kunnen omgaan
 • je je lekkerder in je vel zou voelen en dit ook zo zou uitstralen
 • je met een goed gevoel en met vertrouwen bij jezelf kon blijven
 • je je meer ontspannen, positiever en gelukkiger zou voelen?

Wat zou het voor jou betekenen als dit ook voor jou mogelijk is? Voel jij dat je minder stress en druk & meer positieve energie wilt ervaren?
Verlang je naar rust, inzicht, oplossingen? Voel jij dat het tijd is om hiermee aan de slag te gaan?

WACHT NIET LANGER EN ZET DE 1E STAP RICHTING DIT GEVOEL!

Naar de oplossing Nu inschrijven

Versterk & ontwikkel jezelf

Als je dingen wilt veranderen, is het belangrijk dat je bij het begin begint. En dat ben JIJ!

Het gaat om het vinden van jouw persoonlijke kracht. Ook al heb je soms geen idee meer waar die zit.

Ik help je graag je kracht terug te vinden en help je om anders naar jezelf en naar anderen te kijken.
Maar ook dat je mag vertrouwen op je eigen gevoel.
Zodat je het gevoel van controle over jezelf, je werk, je leven terugkrijgt en je weer blij en gelukkig kunt zijn.

Het programma 'Versterk & Ontwikkel jezelf' is volledig afgestemd op jouw behoeftes en wensen.
Praten over dat wat niet lekker loopt en jou stress geeft, helpt om je eigen gedachten te ordenen, waardoor je nieuwe inzichten krijgt. Dit werkt meteen al bevrijdend en verhelderend!

Jouw individuele vragen zijn startpunt en leidraad. Mocht je coachvraag nog breed zijn of nog niet duidelijk genoeg voor je zijn, dan starten we met het specifiek maken ervan, zodat we een duidelijke focus hebben.

Maar daar blijft het niet bij. Want daarna gaan we praktisch aan de slag. Samen! Je krijgt handvatten die je direct in de praktijk kunt toepassen. We doen wat in jouw situatie werkt. Je leert omgaan met je valkuilen en je ontwikkelt jezelf!

Het programma “Versterk & Ontwikkel jezelf” is dé manier waarmee jij stap voor stap jouw doelen bereikt in slechts een aantal maanden tijd. In je eigen tempo. Op een energiegevende en inspirerende manier.

Zodat je je weer vrijer en gelukkiger voelt en weer volop kunt genieten van al het moois in je werk en leven en in alles wat er voor jou toe doet!

Maakt dit je enthousiast? Gun jij jezelf dit ook? Kom op dan! Doorbreek je blokkades, twijfels en angsten.      
                                                               GA ERVOOR!

Meer over de werkwijze Nu inschrijven

Werkwijze

Het programma Versterk & ontwikkel jezelf is maatwerk. Samen kiezen we het pakket dat het beste bij jouw vraag, verlangens en doelen aansluit, inclusief het aantal face-to-face gesprekken (of video- /telefoongesprekken - als je dat liever wilt of voor jou handiger is). Jij bent  het uitgangspunt.

Tijdens de coachingssessies stel ik kritische vragen, krijg je nieuwe inzichten en oefenen we met nieuw gedrag. Door te oefenen verlaat je de comfortzone, leer je omgaan met je valkuilen en ontwikkel je jezelf. Zo kun je blijvend veranderen en vooruitkomen. Ik stimuleer je steeds om het beste uit jezelf te halen.

Veelgestelde vragen Nu inschrijven

1. Alles kost mij al zoveel energie en dan zou ik ook nog een coachingstraject aangaan?

Het antwoord is ja, zeker als je geleefd wordt en de grip verliest. Een coach geeft je precies wat nodig is voor meer rust en energie. Bij voorkeur voordat het je opbreekt.

2. Werkt (loopbaan)coaching nou echt?

Coaching is relatief nieuw en onderzoek naar het effect ervan staat in de kinderschoenen. Maar uit de eerste onderzoeken blijkt steeds sterker dat het wel degelijk werkt. Het helpt bij het resultaatgericht behalen van doelen, vermindert stress en helpt bij het omgaan met moeilijke situaties op het werk.

Hoe dat komt? Uiteindelijk draait het allemaal om inzicht; een loopbaancoach helpt je bijvoorbeeld om inzicht te krijgen in wat er allemaal goed gaat in je werk en hoe je dat nog verder kunt verbeteren. En inzicht is de eerste stap naar zelfverbetering. Maar voor een effectief resultaat is meer nodig. Zo moet je zelf intrinsiek gemotiveerd zijn om je te ontwikkelen. Dit betekent dat je het doet omdat je het zèlf graag wilt en niet omdat het van een ander moet of omdat je werkgever je financieel beloont als je meedoet. Daarnaast moet er een helder leerdoel zijn. Want je moet natuurlijk wel wéten wat je ambities zijn om deze te kunnen bereiken. Verder is een vertrouwensrelatie met je coach belangrijk. Als je bijvoorbeeld het gevoel hebt dat je coach vertrouwelijke informatie aan je werkgever doorspeelt, dan is dat geen goede basis voor een open gesprek. Dan zal de coaching niet effectief zijn. Een goede coach ondersteunt je, maar neemt niet de leiding. De enige die weet wat goed voor jou is, ben je uiteindelijk zelf!

Lees de ervaringen Nu inschrijven

Persoonlijke Coaching ervaringen

Via een door de overheid gesubsidieerd loopbaanadviestraject voor 45+’ers ben ik bij Joke terecht gekomen. Ik had van begin af aan een klik met haar, voelde me veilig.
Tijdens dit traject bleek dat het goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling zou zijn om nog wat extra therapiesessies te doen om te leren omgaan met situaties in mijn privéleven en op het werk. Middels een burn-out scan bleek echter dat ik meer hulp nodig had. Ik ben bijna letterlijk van de ene dag op de andere in een diep gat gevallen. Joke heeft me in die tijd bijzonder goed bijgestaan. Ook buiten de sessies om, was ze altijd voor mij bereikbaar. Toen mijn werkgever me een coachingstraject aanbod, dacht ik direct aan Joke: dit traject wilde ik bij haar doen: bij haar voel ik me veilig, ze heeft veel kennis en ervaring op diverse terreinen, waaronder ook in de begeleiding bij een burn-out.

Het coachingstraject had als doel mijn perfectionisme en faalangst terug te dringen, beter met mezelf om te gaan, te leren lummelen, gelukkig te zijn. Het was een intensief traject, waarin o.a. een zeer uitgebreide TSI-analyse werd uitgevoerd. Daarnaast heeft Joke ook diverse keren de IEMT-methode ingezet, waarmee traumatische ervaringen uit mijn kindheid/jeugd verwerkt konden worden. In eerste instantie was ik er sceptisch over, maar het heeft gewerkt. Ik ben haar hiervoor heel dankbaar. Ondanks dat ik nog steeds in de burn-out zit en nu via een 2e spoortraject onderzoek wat mijn perspectief is op werkgebied, heeft het traject bij Joke me veel gebracht. Ik heb veel over mezelf geleerd, ben door diepe dalen gegaan en heb nu meer balans in mijn leven gekregen. De vele handvatten die ze me heeft gegeven zullen me verder helpen bij het verdiepen en handhaven van het geleerde.  

Ik kan Joke ten zeerste aanbevelen: ze legt de vinger precies op de zere plek en lokt je uit om uit je comfortzone te komen door de confrontatie aan te gaan, vooruitgang te boeken en inzicht te krijgen in ingesleten denkpatronen. Joke heeft naast haar brede kennis en professionele houding een groot inlevingsvermogen: En dat allemaal in een veilige omgeving.

Lees meer over de ervaring van Sylvia Sylvia, 60 jaar

Mijn hoofd was een grote speeltuin met op en neer springende kinderen die van alles wilden en hun hun eigen leven leidden. Kinderen waar ik geen controle over had. Hoe meer die kinderen deden, hoe gestresster ik werd. Zo voelde mijn hoofd. Ik twijfelde wel of ik dit ooit zou kunnen oplossen, want het hoort wel bij mijn ADHD. Maar ik heb het toch maar ondergaan en met positief resultaat!
Ik bleek veel angsten in mijn hoofd te hebben: de angst om iets fout te zeggen i.v.m mijn spraakprobleem (stotteren) of om de dingen met een verkeerde woordkeuze te zeggen, waardoor mijn boodschap bij de ander niet goed valt. De angst om iets fout te doen en dan een of afkeurende blik van een ander te krijgen; de angst dat ik niet zou halen, wat ik wel graag wìlde halen.....
Alles waar ik stress van kreeg heb ik buiten mijn hoofd opgeruimd. Alle positieve dingen, de dingen waar ik blij van word, heb ik wèl een plaats in mijn hoofd /lichaam gegeven. Zo heb ik mijn angsten in een koffer gestopt en in de inloopkast gezet, een plek waar ik niet zo vaak kom. Want zo af en toe zijn ze natuurlijk nog wel nodig. Dan wil ik ze wel weer terug kunnen vinden.
Zo hebben we alles opgeruimd en ik wil dat ze nu op de plek blijven, die ik ze gegeven heb en dat ze niet terugkruipen in mijn hoofd, wanneer ik even in een zwakke periode zit.
Ik merk nu al dat het een beetje invloed heeft op hoe ik dingen benader of uitspreek. Ook heb ik al van meerdere mensen de opmerking gehad: ‘Kimberley je praat al een aantal dagen duidelijker dan dat je deed!’ Daar krijg ik wel een goed gevoel over, want dat wil ik graag bereiken!

Dus hoofd opruimen is een echte aanrader bv. voor mensen met ADHD of andere mensen die veel drukte in hun hoofd hebben. Het ruimt echt op. Zo kon ik tijdens een sollicitatiegesprek mijn angsten even onder ogen zien en ook weer in mijn koffer opruimen, die ik daarvoor gemaakt heb. Daardoor verliep mijn sollicitatiegesprek uiteindelijk best goed!

Als ik gespannen of druk ben, stotter ik. Daar schaamde ik mij heel erg voor; ik was bang dat een  ander mij daarom zou veroordelen / afwijzen.
Door de matrixcoaching van Joke zie en voel ik mij anders over mijn stotteren.
Ik stotter op bepaalde momenten nog steeds, maar ik kan het nu beter van mijzelf accepteren. Het is niet meer zo groot als het was. Daardoor ben ik meer ontspannen en gaat het met het stotteren ook beter. Het is nu een gezonde /hanteerbare spanning geworden. En dat voelt zò veel beter…..

Lees meer over de ervaring van Kimberley Kimberley, 22 jaar

Op mijn werk zat ik niet goed in mijn vel. Ik had er moeite mee om voor mijzelf op te komen en om mijn grenzen aan te geven. Via coaching bij Joke wilde ik mijzelf graag meer van de denkstand naar de doestand brengen. Daarnaast had ik behoefte aan om beter en vooral zekerder met anderen te kunnen communiceren.

Bij mij heeft Joke o.a. Voice Dialogue ingezet. In het begin voelde alles een beetje onwennig: wat was precies de bedoeling? en waar is dit nuttig voor? Voor mij werd het een interessante ontdekkingstocht! Ik ontdekte dat ik naast mijn ‘denker’ ook een ‘doener’ in mij had. Alleen was de denker heel actief en de doener veel minder. Doordat je voor elke ‘ik’ een andere positie in de ruimte zoekt, werd ik me meer bewust van deze twee kanten in mijzelf. Ik kan nu veel gemakkelijker mijn ‘doener’ aanzetten. Een bijzondere ervaring leidend tot blijvende veranderingen.

Joke is een fijn en betrokken iemand, die zich graag voor een ander inzet. Ze maakt de dingen niet mooier dan ze zijn, maar zet het realistisch neer, direct en eerlijk. Joke vraagt door, moedigt aan, helpt je de dingen van een andere kant te bekijken, reikt ideeën aan en geeft handvatten; Ik voelde mij op mijn gemak bij haar. Daarna is het aan jezelf om die controle te pakken en om de verandering door te maken. Dus zit je met jezelf in de knoop èn ben je bereid om hier mee aan de slag te gaan, dan zeg ik: zeker doen!

Lees meer over de ervaring van Sanne Sanne, 33 jaar
Nu inschrijven

Ja, ik ga ervoor en wil weer lekker in mij vel zitten! Bel mij voor het plannen van een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.