Ontwikkeladvies

Ontwikkeladvies

Door de coronacrisis weet je misschien niet zo goed meer wat je met je loopbaan aan moet. Nu de economie weer langzaam op gang begint te komen is het duidelijk dat we met blijvende veranderingen op de arbeidsmarkt te maken hebben. Dit betekent dat veel werkenden zich aan deze nieuwe realiteit moeten aanpassen en zich moeten voorbereiden op een andere manier van werken of zelfs ander werk. Zorg ervoor dat jij deze crisis gebruikt om er beter uit te komen! Het ontwikkeladvies is er om jou daarbij te helpen, want daarmee kan jij ontdekken welk werk bij jou past én wat jouw mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt van nu. Met het ontwikkeladvies geef jezelf de kans om bij je jezelf en je werk en loopbaan stil te staan!

Het ontwikkeladvies is geschikt voor je als je:
 • een (andere) baan nodig hebt en wilt weten wat je mogelijkheden zijn.
 • niet per se een andere baan nodig hebt, maar twijfelt of je huidige baan nog wel bij je past.
 • wilt weten waar je mogelijkheden en kansen liggen voor in de toekomst.
Met het ontwikkeladvies krijg je:
 • 4 uur face to face begeleiding.
 • Afname digitale arbeidsmarktscan + een competentie- en beroepeninteressetest.
 • Inzicht in jezelf, jouw mogelijkheden èn onbenut potentieel.
 • 6 maanden onbeperkt toegang tot een zeer uitgebreide opleidingen-, beroepen- en vacaturedatabase.
 • Advies voor de toekomst èn een plan om daar te komen.

Met het ontwikkeladvies geef jezelf de kans om bij jezelf en je werk/loopbaan stil te staan! Dus: wil jij meer inspiratie uit je werk, loopbaan en/of de samenwerking met je collega’s halen? Aarzel dan niet langer en schrijf je nu in!

Mijn doelgroep zijn mensen vanaf MBO werk- en denkniveau, die loopbaanvragen hebben. Het is prima als daarnaast ook andere persoonlijke ontwikkelvraagstukken spelen bijvoorbeeld op het gebied van zelfvertrouwen, persoonlijke presentatie, assertiviteit, niet kunnen kiezen, of meer extern dan intern georiënteerd zijn.

Meer over de werkwijze Nu inschrijven

Zo gaan we te werk

Wil jij ontdekken welk werk bij jou past én wat jouw mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt van nu?
Meld je dan aan via het inschrijfformulier, dan ben jij verzekerd van jouw vier uur persoonlijke begeleiding en alle andere extra's. Ik bel je dan snel om een datum en tijd voor het eerste gesprek met je te plannen.

Veelgestelde vragen Nu inschrijven

1. Voor wie is het ontwikkeladvies geschikt?

Het ontwikkeladvies is voor iedereen vanaf 18 jaar met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Of je nu werknemer, werkzoekende, flexwerker, zzp’er of ondernemer bent, je bent van harte welkom.

2. Hoe ziet zo’n ontwikkeladvies eruit?

Het ontwikkeladviestraject bestaat uit een online arbeidsmartkscan + een interesse- en competentietest en 4 uur gesprekstijd met mij als loopbaanadviseur. In dit traject vinden we samen antwoord op de vragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Dit wordt in het perspectief geplaatst van de mogelijkheden op de arbeidsmarkt nu of van jouw huidige werk. Het ontwikkeladviestraject wordt afgesloten met een persoonlijk ontwikkelplan met daarin de acties, die jij op de korte en lange termijn kunt doen om je loopbaan-perspectief en je wendbaarheid op de arbeidsmarkt te verbeteren én om je persoonlijke ontwikkelvraagstukken en beperkingen aan te pakken.

3. Wat is een arbeidsmarktscan?

Een arbeidsmarktscan berekent jouw arbeidsmarktpositie: wat is het toekomstperspectief van het werk dat je nu doet op de arbeidsmarkt van nu? Je krijgt een helder rapport met een objectief beeld van jouw kansen èn van de mogelijke alternatieven op de arbeidsmarkt van nu met daarnaast de beste manieren om vacatures te zoeken en te solliciteren.


Samengevat:

 • wat zijn je kansen op de arbeidsmarkt?
 • een vergelijking van je huidige functie met andere beroepen
 • hoe ziet je arbeidsmarktperspectief er de komende 12 maanden uit?
 • wat zijn je belangrijkste kansvergroters?
 • waar vind ik de juiste vacatures?

4. Wat is een interesse- en competentietest?

De interesse- en competentietest slaat een brug tussen jouw individuele profiel en de beroepen-, opleidingen- en vacaturewereld. Wat kan ik? Wat vind ik leuk? Wat wil ik? Welk(e) beroep, opleiding, organisatie of vacature past daar bij?

5. Wat kan ik met de opleidingen- beroepen- en vacaturedatabase?

De opleidingen- beroepen- en vacaturedatabase is een informatiebron met een schat aan informatie over opleidingen, cursussen, beroepen en vacatures voor iedereen die zich wil oriënteren op een beroep, opleiding of de arbeidsmarkt. De informatie is zeer uitgebreid en onderling aan elkaar gelinkt. Zo kun je bijvoorbeeld van iedere opleiding de beroepsmogelijkheden zien en bij ieder beroep zie je de passende opleidingen, cursussen, verwante beroepen en vacatures. Via plaatsnaam of provincie kun je zoeken naar actuele vacatures en je kunt ook vacaturealerts aanmaken. Daarnaast wordt de uitslag van jouw persoonlijke beroepeninteresse- en competentietest direct aan de database gekoppeld en zo direct naar concrete beroepen, opleidingen, mogelijkheden en kansen vertaald. De database wordt dagelijks vernieuwd.

Inhoud database
1.    Beschrijving van 4.470 BEROEPEN
 • Beschrijving van het beroep; bij een groot aantal beroepen is er een filmpje en een interview over het beroep De benodigde competenties
 • De belasting zowel lichamelijk als geestelijk
 • Actuele vacatures.
2.    Beschrijving van 4.400 OPLEIDINGEN vanaf MBO-niveau t.m. Wetenschappelijk opleidingsniveau
 • Omschrijving van de opleiding
 • De studiebelasting
 • De toelatingseisen
 • De scholen waar de opleiding gegeven wordt.
3.    Beschrijving van 75.000 CURSUSSEN
 • Per cursus een omschrijving van de inhoud
 • Informatie over de instelling waar de cursus gegeven wordt.
4.    Toegang tot ALLE VACATURES in Nederland + mogelijkheid voor aanmaken van VACATUREALERTS
 • Zoekmachine voor vacatures; de provider monitort continu meer dan 11.000 bronnen en scant elke dag ruim 2 miljoen advertenties uit diverse bronnen zoals kranten, werkgevers, vacaturesites, werk.nl etc.De database wordt dagelijks ververst.  
 • Zowel landelijk, per regio, als per plaats instelbaar
 • Mogelijkheid om vacaturealerts aan te maken: zo kun je zelf aangeven over welke vacatures je via de mail geïnformeerd wilt worden.
Lees de ervaringen Nu inschrijven

Ontwikkeladvies ervaringen

Nadat ik vanwege de Corona mijn baan was kwijtgeraakt, na 20 jaar op dezelfde locatie te hebben gewerkt, ben ik in een situatie geraakt waarin ik me radeloos en afgedankt voelde. Iemand wees me op het door de overheid gesubsidieerd ontwikkeladviestraject. Na een beetje zoeken kwam ik bij Joke terecht.

In diezelfde periode liep ook mijn al langdurende relatie ten einde. Toen kwam ik in een situatie terecht waarin ik geen uitweg meer zag.

In eerste instantie kwam ik voor puur loopbaanadvies, maar al snel gingen de gesprekken meer het diepe in en ben ik meer over mezelf te weten gekomen dan ik voor mogelijk had gehouden. Het was voor mij een emotionele reis waar ik veel aan heb gehad.
Als ik iemand tref die in een vergelijkbare situatie verkeert, beveel ik Joke van hart aan.

Lees meer over de ervaring van Harry Harry, 51 jaar

Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in verschillende sectoren, was het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging. Door de Corona was de uitdaging in mijn huidige werk grotendeels verdwenen door de maatregelen van de overheid. In overleg met mijn werkgever zijn we gelukkig goed uit elkaar gegaan. Maar toen kwam de vraag: wat ga ik nu doen?

Via een project van de overheid kwam ik in aanmerking om het traject bij Joke te gaan volgen. In het begin wist ik niet goed wat ik moest verwachten, maar ik besloot ervoor te gaan. Baadt het niet, schaadt het niet was mijn motto, en dat is gebleken!

De vragenlijsten en testen die ik vooraf thuis moest maken, zorgden voor een mooie basis in de zoektocht naar functies die bij mij passen. In het eerste gesprek hebben we de methode en de resultaten van de tests uitgebreid besproken. Het fijne aan dit gesprek was dat Joke niet alleen doorvroeg over werk/studiegerichte onderwerpen, maar ook vaak een uitstapje maakte naar zaken in mijn privéleven, over dingen die ik heb meegemaakt en die mij hebben gevormd als mens. Hierdoor zijn ook de sterke kanten en aandachtspunten van mij ter sprake gekomen, als mens en als werknemer. Ik heb dit als zeer prettig ervaren, het zorgt ervoor dat je op je gemak voelt. Joke heeft hierdoor een beeld van mijn privéleven kunnen schetsen, waardoor ze een beeld van mij als persoon heeft gekregen.

Na het eerste gesprek kreeg ik een huiswerkopdracht mee, waarbij ik in een online database op zoek moest naar voor mij interessante functies. In deze database kun je met je verschillende competenties en interesses spelen én zo een selectie van functies maken, die bij je passen. Door deze huiswerkopdracht heb ik een lijstje met een aantal verschillende functies kunnen maken, waarvan ik de voor- en nadelen heb opgeschreven. Ook heb ik nagedacht over eventuele belemmeringen die ik moet oplossen om voor zo’n functie in aanmerking te komen. De database neemt ook de kans op werk mee, evenals de verwachte werkgelegenheid in dat vakgebied voor de komende jaren. Door al deze gegevens met elkaar te vergelijken en te bespreken met Joke in een tweede gesprek, is het lijstje van potentiële functies behapbaar geworden.
Joke heeft me goede tips meegegeven waardoor ik met een goed gevoel sollicitatiegesprekken durf te voeren. Ik zit inmiddels volop in de sollicitaties en heb hier een goed en zelfverzekerd gevoel bij. Ik weet nu waar ik naar op zoek ben!

Lees meer over de ervaring van Pim Pim, 33 jaar

Ik kreeg medio augustus van een ex-collega de tip om me snel op te geven voor een gratis ontwikkeladvies voor werknemers en werkzoekenden. De overheid had hiervoor per 01-08-2020 miljoenen beschikbaar gesteld Deze collega vertelde mij er ook nog bij om er als de kippen bij te zijn, want het geldpotje hiervoor was al bijna op. Ik was best benieuwd wat dit ontwikkeladvies nu precies voorstelde en ik heb me dezelfde dag nog opgegeven bij Content Talent. Dit was de tweede tip van dezelfde collega. Zij had nl. bij Joke Klaas al eens eerder een traject gevolgd.

Sinds juni 2020 was ik werkzoekende en ik sinds een paar jaar al in dubio om iets totaal wat anders te gaan doen op werkgebied. Ik ben nl. al ruim 20 jaar Operationeel Planner en -Inkoper van beroep. Na de laatste tijdelijke contracten en door Corona kon ik de laatste maanden solliciteren wat ik wilde, maar het lukte maar niet. Na 2 sessies bij Joke te hebben gehad, kreeg ik meer inzicht en bevestiging in zaken waar ik goed en waar in niet goed in ben. Ook kreeg ik de tip om eens in andere sectoren werk te gaan zoeken en ook te kijken naar kansrijke beroepen in deze moeilijke Coronatijd. Dit heeft geresulteerd dat ik sinds november een nieuwe baan heb als Uitkeringsdeskundige bij het UWV. Een hele leuke uitdaging! Bij deze wil ik Joke dan ook hartelijk danken voor de energie en moeite die ze in mij heeft gestoken. De beide sessies van 2 uur hebben mij soms een geheel andere kijk op mezelf gegeven. Ik had soms het gevoel dat ik via een vergrootglas naar mezelf aan het kijken was. Ik moet zeggen dat dat heel verhelderend was.
Ik heb beter inzicht gekregen in wat echt bij mij past en ik heb ook breder leren kijken en zoeken naar andere soorten vacatures en in andere sectoren. Het onderdeel netwerken was ook erg verhelderend. Daar heb ik veel van geleerd. Ik wil iedereen aanraden om dit of een ander traject bij Joke Klaas te gaan volgen. Zij is een zéér ervaren loopbaanprofessional, een mensenmens, sympathiek, positief en ze brengt het e.e.a. met veel humor en daardoor ga je met plezier naar haar toe.

Lees meer over de ervaring van Margot Margot, 53 jaar

Ik heb bij Joke maar 2 sessies gehad. Niet zoveel, maar in korte tijd heb ik meer inzicht en bevestiging gekregen in waar ik sta, wie ik ongeveer ben en waar ik goed in ben en in welke hoek op de arbeidsmarkt ik het zou kunnen zoeken. Joke zet zich volledig in, levert geen half werk. En heeft humor, het is geen zware bedoening, wat ik fijn vind. Kortom, leerzaam en leuk en wat ik ook zal onthouden is haar aanrader (in mijn geval dan): het boek met de titel hoe word je alles. Daar werd ik vrolijk van.

Lees meer over de ervaring van Pauline, beeldend kunstenaar / restaurateur Pauline, beeldend kunstenaar / restaurateur, 62 jaar
Naar jouw investering Nu inschrijven
 • 4 uur face to face begeleiding.
 • Afname digitale arbeidsmarktscan + een competentie- en beroepeninteressetest.
 • Inzicht in jezelf, jouw mogelijkheden èn onbenut potentieel.
 • 6 maanden onbeperkt toegang tot een zeer uitgebreide opleidingen-, beroepen- en vacaturedatabase.
 • Advies voor de toekomst èn een plan om daar te komen.

€ 550,00 incl. btw

Nu inschrijven

Ja, ik doe mee! Ik schrijf mij in voor het ontwikkeladvies en wil graag 4 uur persoonlijk begeleiding, inclusief arbeidsmarktscan, beroepeninteresse en competentietest en 6 maanden onbeperkt toegang tot de zeer uitgebreide  opleidingen-, beroepen- en vacaturedatabase en sluit dit traject af met mijn eigen persoonlijke ontwikkelplan.